Ana sayfa » Tedbir Nafakası İtiraz Dilekçesi
Tedbir Nafakası İtiraz Dilekçesi

Tedbir Nafakası İtiraz Dilekçesi

Tedbir nafakası itiraz dilekçesi örneği nasıl olmalıdır sorusunun örnekli açıklaması, Beylikdüzü avukat tarafından hazırlanan yazımızda yer almaktadır.
                                                                                                                             … AİLE MAHKEMESİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE
Dosya Esas Numarası: Tedbir nafakasının verilmiş olduğu dava dosyasının esas numarası bu alana yazılmalı
Davacı: Davacının; adı, soyadı, T.C. Kimlik Numarası ve ikametgâh adresi bu alana yazılmalı
Davalı: Davalının; isim, soy isim, T.C. Kimlik Numarası ve adres bilgisi bu alanda yer almalı
Dava Konusu: … Tarihli ara kararda verilen tedbir nafakası ödemesinin azaltılması ve dava tarihinden başlatılarak değil nafaka kararının verilmiş olduğu tarihten itibaren geçerli olması, geçici olarak verilen velayet hakkının kötüye kullanılmasından dolayı geçici velayetinde tarafıma verilmesi taleplerimden ibarettir.
Açıklamalar: İtiraza neden olan tüm ispatlanabilir unsurlar maddeler halinde bu alana yazılmalı
Hukuki Nedenler: MK. MD. 166, HMK ve sair tüm deliller
Deliller: İspatlanır şekilde olan tüm deliller bu alanda belirtilmeli
Sonuç ve İstem: Tedbir nafakası miktarının azaltılması, ara kararın verildiği tarihten itibaren ödemelerin başlatılması ve geçici velayet hakkının kullanılması istemlidir

Tedbir Nafakasına İtiraz

Tedbir nafakası itiraz dilekçesi vekil avukatınız varsa avukatınız tarafından düzenlenir. Eğer süreci avukatsız şekilde ilerletiyorsanız süresi içinde dilekçenin mahkemeye ulaştırılması sorumluluğu size aittir.
Türk medeni hukuku kanunları gerekliliğince, boşanma davasının başlaması ile birlikte mahkeme re’sen olacak şekilde nafaka ödemesine hükmedebilir. Nafaka ödemesi müşterek çocuk için olabileceği gibi maddi yoksunluğa düşecek olan taraf içinde olabilir. Kanunen belirlenen bu nafaka ödemesi türüne tedbir nafakası denilmektedir.

Tedbir Nafakasına İtiraz Edilirse Ne Olur

Tedbir nafakası itiraz dilekçesi düzenlenmesi, nafaka ödemesine itiraz edilebilmesi için mutlaka gereklidir. Mahkeme, tedbir nafakası ödenmesine karar verilmesi konusunda yetkili meridir. Fakat nafaka ödemekle yükümlü tutulan tarafın ve nafaka ödemesi almaya hak kazanan tarafın bu karara itiraz etme hakları da vardır.
Nafaka ödemekle yükümlü tutulan taraf, nafaka miktarının fazla olmasına veya ödemenin başlatılma tarihi gibi belirlenen detaylara itiraz hakkını kullanabilir. Tarafın itiraz hakkını kullanması ile birlikte mahkeme kendisine sunulan ek delil ve beyanları yeniden inceler ve hatta gerekli gördüğü durumlarda kurum ve kuruluşlardan belgelerin mahkemeye ulaştırılmasını ister. Tüm belgelerin incelenmesinden sonra itirazın onaylanıp onaylanmayacağına karar verilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir